Mød deltagerne i Early Birds

IMG_2876
Jeg hedder Mette Bach Kristensen og bor i Fulden. Vi har to små børn og jeg kører hver dag mod Viby eller Brabrand hvor jeg arbejder. Vi har meget flexible arbejdstider og da far som regel afleverer børnene prøver jeg at komme ud af huset så tidligt som muligt. Jo tidligere jeg kommer af sted, desto hurtigere kan jeg også komme hjemad og hente børnene. Der er stor forskel i trakfikken om jeg kører kl 6:45 eler kl 7:30 og da jeg hader at spilde tid i trafikken er det med at komme tidligt af sted. Så er der heller ikke så meget trafik når man skal hjem igen.

jørgen Gam
Jeg hedder Jørgen Gam Sørensen-. Jeg skal hver dag køre fra Malling til Lystrup Industrikvarter.
Har tidligere mødt imellem 07.30 og 8.00 og dette har medført en fast plads i den massive kø ind ad Oddervej og videre over Havnen eller via Ringgadesystemet

IMG_6192
Jeg hedder Lone og er 39 år. Jeg bor i Beder sammen med mine 2 børn på henholdsvis 1 og 8 år. Jeg kører i egen bil på arbejde, da det giver mig fleksibilitet i forhold til at jeg både skal aflevere og hente børnene, men også fordi jeg arbejder i Århus N og derfor har en længere transporttid.
Jeg har ikke en fast mødetid, men skal dog være på arbejde mellem 7 og 8. Transporttiden tager 35-40 min. Der er meget trafik på Oddervej, men med den midlertidige ændring til to spor i Skåde, flyder trafikken rimeligt på dette tidspunkt. Jeg synes trafikken er værst, når jeg kører hjem igen (cirka kl. 16), specielt på Oddervej fra Højbjerg til Skåde er der en meget lang kø af biler. Jeg håber på, at hvis jeg kører 15-20 minutter før om morgenen, kan jeg bruge mindre transporttid både om morgenen og tilsvarende om eftermiddagen, hvor der så heller ikke er så meget trafik.

RIkke Krogsgaard
Jeg hedder Rikke Krogsgaard er 43 år og bor i Beder med min mand og 2 børn. Vi er nødt til at have 2 biler, da min mand kører meget i forbindelse med hans job, og jeg kan pga sygdom ikke tage offentlig transport, og er derfor afhængig af en bil til at komme på arbejde.
Jeg har ikke en fast mødetid og kan derfor selv bestemme hvornår jeg tager afsted om morgenen, men ofte er der tæt trafik på Oddervej, og jeg vil gerne undgå denne trafik og dermed spare tid i bilen.
Jeg har tidligt fri fra arbejde, og der kan jeg se, at det ikke behøver tage lang tid at komme fra Viby til Beder, da trafikken på det tidspunkt er meget begrænset.
Jeg kører hjemmefra mellem 7.15 og 7.40, men vil gerne prøve at komme tidligere afsted og forhåbenligt undgå den tætte trafik.

IMG_0168
Vi hedder Arne og Birgitte. Vi bor ved Ajstrup Strand, vandkantsdanmark, hvor bussen kikker forbi ved festlige lejligheder, så vi bruger bilen på arbejde. Normalt kører vi lidt i halv otte om morgenen, op gennem Malling eller Beder og sammen med resten af syd Aarhus ind af Oddervej til Højbjerg for derefter at sigte mod Viby hvor Birgitte arbejder. Oddervej er “alle mod alle” med masser af biler og til tider lange køer, helt håbløst når der er bare en smule sne eller andet unormalt. Så tiden bruges med en kop kaffe på vejen. Efter Viby hvor Birgitte hopper af vender jeg forlygterne mod Aarhus C hvor jeg arbejder langt de fleste dage. Næste udfordring er så at vinde en p plads inden rosset kommer, og så en travetur til kontoret eller kunden. Vejen hjem giver næsten sig selv og her kan køen også være slem hvis tiden rammer kl fire.

Da vi så Early Bird initiativet tænkte vi, ja hvorfor ikke, måske vi kunne planlægge arbejdet så det var et plus både at komme tidligt og smutte hjem ditto. Vi giver det et skud. Spændende hvad det bringer af plusser og minusser :-)